Buone Nuove – Women Cahnging Architecture

01 Dhjetor 2023
SHARE

Ministria Italiane e Punëve të Jashtme dhe Bashkëpunimit Ndërkombëtar (MAECI) ekspozitën në bashkëpunim me Fondacionin MAXXI në Romë, si dhe me kuratorë e Pippo Ciorra, Elena Motisi dhe Elena Tinacci. Dizajni i ekspozitës është realizuar nga Matilde Cassani, derisa dizajni grafik është i Cinzia D'Emidio. "Buone Nuove- Womend Changing Architecture" prezantohet në Prishtinë nga Ambasada Italiane në Kosovë dhe Instituti Italian i Kulturës në Tiranë, në bashkëpunim me Fakultetin e Arkitekturës në Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina”, Komunën e Prishtinës, si dhe Asociacionin e Arkitektëve të Kosovës. ."

“Buone Nuove – Women Cahnging Architecture”, inaugurohet të martën, me 5 dhjetor në orën 11.30 në hapësirat e Modelariumit në Fakultetin e Arkitekturës së Universitetit të Prishtinës, dhe do të qëndrojnë të hapura për publikun deri më 5 janar 2024, çdo ditë, nga e hëna në të premte (ora 10-18).

Informacionet më të hollësishme rreth ekspozitës në vegëzen në vijim:

Gratë që ndryshojnë Arkitekturën: Ekspozita e markës Itali në Prishtinë – Ambasciata d'Italia Prishtinë (esteri.it)

"Disa nga pamjet percjellese nga momenti i hapjes se ekspozites Buone Nuove-Women Changing Architecture, ne Fakultetin e Arkitektures ne Universitetin e Prishtines